Spelontwerp Het Kleine Kernen Spel


Idee

Hoe kun je de resultaten van wetenschappelijk onderzoek toegankelijk maken voor maatschappelijke belang? Door de resultaten van het onderzoek in een spel te gieten!

De Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen vroeg de Universiteit Utrecht onderzoek te doen naar bewonersorganisaties in een veranderende samenleving. Lauren Antonides van de Universiteit Utrecht voerde dit onderzoek onder auspiciën van prof. Tine de Moor uit. 16 dorpsorganisaties leverden input. De resultaten uit dit onderzoek en een hele verzameling quotes vormden het uitgangspunt van de ontwikkeling van een spel; Het Kleine Kernen Spel.

Dit spel zal het komende jaar door dorpsorganisaties in het hele land gespeeld gaan worden. Het spel biedt dorpsorganisaties een hulpmiddel om zich te bezinnen op de rol die ze in de (dorps-)gemeenschap willen vervullen. Door middel van casussen uit de praktijk worden de deelnemers uitgedaagd hardop na te denken over hoe zij in deze situatie zouden handelen. En komen ze uitspraken van andere dorpsorganisaties tegen die in dezelfde situatie misschien net anders handelden. Het spel houdt een spiegel voor: waar staan we, en vooral, waar willen we staan?

Het hele onderzoek lezen, klik hier!

Project type: Concept, ontwerp en realisatie (zeefdruk)
Uitingen: Bordspel

Opdrachtgever

Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen

Terug