Het Kleine Kernenspel

Een inspirerend spel over de rol en functie van bewonersoverlegorganisaties!
De inhoud van een wetenschappelijk rapport vertaald naar praktische tool waarmee de doelgroep wordt geactiveerd met elkaar in gesprek te gaan.

De Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen vroeg de Universiteit Utrecht onderzoek te doen naar bewonersorganisaties in een veranderende samenleving. Lauren Antonides van de Universiteit Utrecht voerde dit onderzoek onder auspiciën van prof. Tine de Moor uit. 16 dorpsorganisaties leverden input. De resultaten uit dit onderzoek en een hele verzameling quotes vormden het uitgangspunt van de ontwikkeling van een spel; Het Kleine Kernen Spel.

Dit spel zal het komende jaar door dorpsorganisaties in het hele land gespeeld gaan worden. Het spel biedt dorpsorganisaties een hulpmiddel om zich te bezinnen op de rol die ze in de (dorps-)gemeenschap willen vervullen. Door middel van casussen uit de praktijk worden de deelnemers uitgedaagd hardop na te denken over hoe zij in deze situatie zouden handelen. En komen ze uitspraken van andere dorpsorganisaties tegen die in dezelfde situatie misschien net anders handelden. Het spel houdt een spiegel voor: waar staan we, en vooral, waar willen we staan?

Contact

Het Grafisch Ambacht

Nanda Jansen of Lorkeers
06 25 32 02 06
info@hetgrafischambacht.nl

Adres

Mimosastraat 1C
8013 SB Zwolle
ingang Seringenstraat – parkeerplaats
De Oude Ambachtsschool